Ringsted by

Tre finalister på Sjælland udvalgt til kåring af Årets Ejerleder 2019

Den 24. oktober kårer PwC Årets Ejerleder 2019 på Sjælland for 16. gang i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv. Prisen går til den ejerleder, der med et klart formål og tydelige værdier går foran og gør en forskel for Danmark ved at skabe vækst og arbejdspladser. De tre finalister på Sjælland er nu fundet.

Blandt en lang række af danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen er der nu fundet tre finalister til kåringen af Årets Ejerleder 2019 på Sjælland.

De tre finalister er alle eksempler på en dansk ejerleder, der med succes skaber vækst og udvikling til inspiration og stor betydning for dansk erhvervsliv. Vi ønsker vores finalister på Sjælland et stort tillykke, og vi ser frem til at hædre dem alle ved regionskåringen, fortæller Lars Vagner Hansen, director i PwC i Ringsted.

Ejerlederen gør en forskel

Ejerledere udgør en væsentlig del af Nykredits kunder. Her understreger man, at de tre finalister er kendetegnet ved, at ejerlederen har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst, og som frontfigur gør en stor forskel for virksomhedens succes og værdier:

Årets Ejerleder er en vigtig fest. Her hylder vi de ejerledere, der hver dag er med til at skabe lokale arbejdspladser og samfundsøkonomisk vækst. Ejerlederne er i sandhed blandt hverdagens helte, siger storkundedirektør i Nykredit, Peder Nitz.

Formål og værdier

I år sætter vi fokus på formål og værdier, da de spiller en væsentlig rolle for både virksomhedernes omdømme, konkurrenceevne og evne til at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Danske familieejede virksomheder er gode til at skabe vækst – også sammenlignet med udlandet:

Når vi spørger ejerlederne, hvad baggrunden er for deres succes, svarer de, at deres virksomhedsværdier og et klart formål er afgørende. Vi tror på, at fremtidens vindere er dem, der lykkes med at skabe fælles værdier og et tydeligt formål, og det er baggrunden for årets tema i Årets Ejerleder 2019, forklarer Lars Vagner Hansen, director i PwC i Ringsted.

Jakob Ullegård, markedsdirektør i Dansk Erhverv, lægger vægt på dette års tema som væsentligt for ejerledernes evne til at skabe vækst og udvikling:

Det er svært at sætte retning, hvis man ikke kan forklare sig selv og andre, hvorfor man er i gamet. En klar retning og et veldefineret værdigrundlag gør det så meget lettere at skabe fremdrift – dels internt i virksomheden, men såmænd også i forhold til samfundet omkring os. Derfor er det afgørende for virksomhedens evne til at skabe vækst, udvikling og succes.

Finalisterne er:

Leif Busch Hansen og Karsten Klein Kristensen – ejerledere i Lundberg Tech A/S (Lille Skensved)

Lundberg Tech A/S har siden 1946 udviklet granulatorer til brug for affaldshåndtering og genbrug af ressourcer, og netop denne del af virksomheden er den største af sin slags på verdensplan. Med en global rækkevidde fokuserer de to ejerledere på at blive frontløbere indenfor salg, forretningsudvikling og innovation som nogle af de vigtigste områder. Dette er en væsentlig årsag til selskabets succes såvel forretningsmæssigt som økonomisk. Lundberg Tech A/S oplever en stærk realiseret udvikling og vækst, og der sigtes mod fortsat vækst på nye markeder med eksisterende produkter.

Leif og Karsten er dybt engagerede ejerledere, som begge ser det som en vigtig opgave at være kulturbærere for virksomheden. Virksomheden fremstår som en arbejdsplads, hvor trivsel og medarbejdertilfredshed er i top. De to ejerledere ser store udviklingsmuligheder for virksomheden og lægger vægt på løbende innovation og udvikling. Den grønne omstilling og fokus på FN’s Verdensmål om klimahandling indtænkes i høj grad i hele virksomhedens mission og vision – dette har skabt og skaber fortsat en global konkurrencefordel.

Søren Hovmand – ejerleder i Hovmand A/S (Køge)

Hovmand A/S, der designer og producerer lifte og løftevogne til en række industrier, blev stiftet i 1972 af nuværende ejerleder Søren Hovmands forældre. Virksomheden er etableret i udlandet og forventer at ekspandere til yderligere europæiske lande inden for de kommende år. Da Søren overtog virksomheden endeligt i 2007 var det med et underskud og en negativ egenkapital, som han sidenhen har formået at vende ved at redefinere strategien og målsætningen for virksomheden. I 2018 flyttede virksomheden fra Sorø til lokaler tæt på Køge, hvilket bl.a. har resulteret i lavere omkostninger ved produktion og evnen til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derudover er digitalisering og ny teknologi højt på dagsordenen.

Som ejerleder går Søren altid forrest og viser vejen for de øvrige medarbejdere. Han har skabt en ledergruppe bestående af yngre medarbejdere, som ifølge ham er nøglen til, at virksomheden kan udvikle sig og holde sig på forkant med nye teknologier. Med afsæt i et stærkt værdisæt i den familieejede virksomhed, der er opbygget gennem de seneste 40 år, danner virksomheden ramme om ambitiøse og engagerede medarbejdere, der tager ansvar og ser muligheder for udvikling af virksomheden og produkterne såvel som videreuddannelse og kompetenceudvikling af medarbejderne selv.

Martin Pihl – ejerleder i Plus-Plus A/S (Holbæk)

Martin Pihl trådte for syv år siden ind i en ‘garagevirksomhed’ med ideen om at sælge kreativt legetøj af høj kvalitet til børn i alle aldre. Nøgleordene bag den succes, som Martin har skabt med Plus-Plus A/S i dag, er fokus på salg, strategi, nyskabelse og innovation samt et ”Made in Denmark”-stempel. Virksomheden har leveret meget stærke resultater både hvad angår vækst i omsætning, en stærk indtjening og på anerkendelse af produktet, der er udstillet på flere museer i New York. Ambitionen er en fordobling af omsætningen inden for de næste tre år. Virksomheden har en særdeles professionel bestyrelse og ejerstruktur med tidligere ejer af Lagkagehuset samt Bjarke Ingels m.fl., som er med til at sætte de ambitiøse mål.

Martin Pihl bruger størstedelen af sin tid på salg og strategi, men trækker også på viden fra andre ejerledere. Mar tin udtrykker, at risikovillighed til at satse og investere finansielt og arbejdsmæssigt er nødvendigt for en ejerleder. Han har fra starten sat retningen for virksomheden med en klar vision og nogle klare værdier med et socialt og samfundsmæssigt hensyn. Visionen er rettesnor for alt, hvad virksomheden gør, for produktets brand, og udgør fundamentet for den succes, virksomheden er i dag. Martin går forrest ved at følge denne vision hver dag, ligesom integritet er blandt de nøgleord, der kendetegner ham.

Tid og sted for Årets Ejerleder på Sjælland

Torsdag den 24. oktober 2019 kl. 16:30-18:30, PwC, Eventyrvej 16, 4100 Ringsted

Fakta om Årets Ejerleder 2019

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 16. gang. Årets tema er formål og værdier.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 14. november 2019 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015), Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kommentarer