Livsstil og forbrug

Samlelån: Har du mange forskellige lån?

Hvis du har mange små eller store lån rundt omkring ved forskellige låneudbydere, så kan det være en fordel for dig at undersøge dine muligheder i at samle lånet. Samlelån betyder, at du låner en større sum penge hos en låneudbyder, så du kan tilbagebetale dine lån til de forskellige låneudbydere. På den måde har du kun ét lån, i stedet for at du skal holde styr på flere.

Kan man spare penge ved at optage samlelån?

Hvis du har mange små forbrugslån eller kviklån, så kan det oftest betale sig at samle lånet til et samlelån. Det er selvfølgelig vigtigt at undersøge dine muligheder, hvilket du kan gøre ved at sammenligne samlelån på moneybanker.dk. Her indtaster du forskellige oplysninger, hvor du derefter nemt og gennemskueligt vil kunne se, om et samlelån er det rigtige for dig.

Typisk vil et samlelån være det mest fordelagtige, men i en sammenligning vil du kunne se besparelsen tydeligt. Du skal sammenligne alle dine låns renter og deres årlige omkostninger i procent (ÅOP) med samlelånet.
Derudover skal du også se på sammenligningen af samlelån, da der findes mange forskellige udbydere til dette. Det er vigtigt at sammenligne samlelån, da det er i disse tilfælde, at du kan finde ud af, om et bestemt lån er bedre for netop din situation.

Sammenligning af samlelån

Når du sammenligner samlelån, skal du se på samlelånets rente og dets ÅOP. Disse er nemlig to faktorer, som gerne skulle gå hånd i hånd – men sommetider, så er for eksempel renten lavere end normalen, hvorfor eksempelvis ÅOP’en så bliver højere. Det er i sådanne tilfælde, at man skal være opmærksom.

En lav rente lyder meget fordelagtig og fristende, men du skal også se på, hvor høj lånets ÅOP er. Hvis ÅOP er høj, kan det oftest betale sig at finde et andet samlelån, hvor du måske betaler lidt mere i rente, men dine årlige omkostninger i procent er derimod også lavere. Du skal derfor se på rente og ÅOP i en sammenligning, da disse gerne skal følge hinanden.

Renter og ÅOP kan variere meget, og det er svært at sige, hvad der er mest fordelagtigt at gå efter, da det meget handler om lånets størrelse med mere. Regeringen har dog i december lavet et indgreb mod kviklån, hvor der er blevet sat et loft på ÅOP til 35 procent. Dette kan du derfor gå ud fra, hvis du ser en ÅOP, som ligger deroppe i procenterne.

Mange flere optager et kviklån

Det er nemt og hurtigt at optage et kviklån, men der er også en bagside ved det, som en sammenligningsside eventuelt kan hjælpe dig med at undgå. Kviklånene er kendt for høje renter og høje ÅOP’er, men til gengæld får man også pengene hurtigt. Der er også mange, som optager et kviklån.

Kviklån er typisk mindre beløb, men væksten tyder også på, at mange optager flere kviklån – og det er i disse tilfælde, at et samlelån kan være mere fordelagtigt, og et samlelån er helt sikkert mere overskueligt.

Dette er en sponseret artikel

Kommentarer