Ringsted by

Plant træer med din sofa

Nu kan midtsjællænderne være med til at plante fem nye træer, hver gang de køber en sofa. Den danske designvirksomhed Sofacompany, der har showroom og hovedkontor i Selandia Park i Ringsted, har netop indledt et nyt samarbejde med organisationen Trees For The Future.

For hvert solgt møbel fra butik eller webshop planter Trees For The Future fem træer. Træerne hjælper afrikanske bønder med at vende udpint jord til frodigt landbrug. Samarbejdet er blot ét blandt mange initiativer fra den danske designvirksomhed, som skal udfordre forbrugervaner og få flere til at løfte et ansvar på bæredygtighed.

 Sofaen Asthas betræk er udviklet af genanvendte PET-plastflasker, og tæppet Ocean Velvet er vævet af genanvendt tekstil og bambus. Det er blot to af Sofacompanys seneste skridt mod at blive førende på bæredygtighed. Seneste skub i den grønne retning er samarbejdet med velgørenhedsorganisationen Trees For The Future, der primært opererer i Afrika og hjælper ekstremt fattige bønder med at genoprette deres landbrugsjord. Sofacompany vil derfor donere plantning af fem træer for hvert solgt møbel. Allerede inden udgangen af 2020 har virksomheden sat sig for at plante 250.000 træer, og initiativet gælder samtlige af Sofacompanys markeder.

Man kan ikke redde verden med sofaer

Hos Sofacompany håber man, at hvert skridt mod at blive 100 pct. bæredygtig er med til at skubbe forbrugere i samme grønne retning.

Man kan ikke redde verden med sofaer. Men mit håb er, at hver eneste gang vi rykker os et lille skridt, presser vi omverdenen til også at agere mere bæredygtigt, siger Henrik Andersen, adm. dir., Sofacompany. Han fortsætter:

I takt med at vi vokser, følger et naturligt, større ansvar for at ændre vores branche, og vi er ikke bange for at sige højt, at vi vil være førende inden for bæredygtighed. Lige nu er der langt til målet, men det skal kunne lade sig gøre inden for få år, slutter Henrik Andersen.

Sofacompany har sat sig for at plante minimum 250.000 træer allerede inden udgangen af 2020, og derudover er den danske designvirksomhed gået sammen med Climatepartner for at sikre, at transporten af møbler fra fabrik til forbruger er 100 pct. CO2-neutral.

 

Kommentarer