Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ny uddannelsesinstitution inviterer til orienteringsmøde

Afholdes 17. juni 2019 kl.16:00 - 18:00

Bliv klogere på ny uddannelse for unge i Ringsted

Til august får Ringsted en helt ny uddannelsesinstitution, når FGU Midt- og Østsjælland åbner dørene til den ene af institutionens tre skoler i første omgang i Haraldsted på det nuværende Ringsted Produktionshøjskole. På skolen vil unge under 25 år kunne få hjælp til at styrke deres faglige, sociale og personlige kompetencer, så de kan komme videre i uddannelse eller job. Mandag den 17. juni er alle interesserede inviteret til orienteringsmøde.

Ikke alle unge kan gå den lige vej gennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet. Nogle unge har brug for at udvikle sig fagligt, socialt og personligt, før de kan gennemføre en uddannelse og fastholde et job. En helt ny forberedende grunduddannelse (FGU) erstatter fra august en lang række nuværende tilbud til unge under 25 år, der hverken er i job eller uddannelse. På landsplan bliver 27 FGU-institutioner etableret. FGU Midt- og Østsjælland kommer til at dække Køge, Ringsted, Faxe, Stevns og Sorø Kommune med skoler i Køge, Faxe og Ringsted.

Orienteringsmøde for de nysgerrige

Mandag den 17. juni kl. 16:00-18:00 inviterer FGU Midt- og Østsjælland alle interesserede indenfor til orienteringsmøde på Ringsted Produktionshøjskole. Til august flytter FGU’en ind på produktionshøjskolen i Haraldsted, mens et helt nyt byggeri er undervejs ved Campusskolen i campusområdet i Ringsted. Af hensyn til afgangseleverne fra Campusskolen går byggeriet først i gang i sommerferien, når eksamenerne er overstået. Det forventes, at byggeriet står færdigt ultimo november 2019.

Direktør i FGU Midt- og Østsjælland Tommy Sylvest har siden sin tiltrædelse 15. januar haft travlt med at opbygge en helt ny institution, der forventes at huse ca. 480 årselever og 70 medarbejdere. Selvom der fortsat venter et stort arbejde for at blive klar til første skoledag den 5. august, glæder Tommy Sylvest sig til at løfte lidt af sløret for, hvad kommende elever, deres forældre og andre interesserede kan forvente sig af den nye uddannelsesinstitution:

Vi har høje ambitioner på de unges vegne, når det kommer til at få flere glade unge, der er i stand til at mestre egen tilværelse, finde deres personlige motivation og sætte retning på egen fremtid. Vi ved, hvor stor betydning uddannelse har ikke bare for samfundet, men også for de unge selv, og vores ambition er at få alle med.

Orienteringsmødet vil bestå af et oplæg på ca. ½ time, hvorefter der vil være tid til spørgsmål og individuelle samtaler. Tilmelding er ikke nødvendig. Læs mere om FGU Midt- og Østsjælland på deres hjemmeside: www.fgu4you.dk

 

Tid

Dato:
17. juni 2019
Tidspunkt:
16:00 - 18:00

Sted

Ringsted Produktionshøjskole
Haraldstedvej 47
Ringsted, 4100
+ Google Maps

Alle arrangementer