Sneslev

Bilist omkommet på Haslevvej, Sneslev

Søndag Kl. 16.58 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor to personbiler var stødt sammen.

Ved politiets ankomst til uheldsstedet var redningspersonalet i gang med at skære taget af en bil for at redde en livløs fører ud. Føreren af det andet køretøj var flygtet fra stedet i ukendt retning, ligesom politiet fik kontakt til en tredje bilist, der var blevet strejfet inden sammenstødet mellem de to personbiler.

En akutlæge kunne kort efter erklære en 69-årig mand fra Ringsted for død. Han blev efterfølgende bragt til et sygehus, indtil politiet sammen med en overlæge skal undersøge den 69-årige nærmere for at finde årsagen til dødens indtræden.

En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet for at få klarlagt omstændighederne ved sammenstødet, hvor de to bilister delvist var stødt frontalt sammen.

Efterforskningen for at få identificeret føreren bragte politiet på sporet af en 43-årig mand uden fast bopæl i Køge. Ham traf politiet kl. 19.35 hos ejeren af den bil, han var mistænkt for at køre i ved uheldet. Den 43-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet han var påvirket af spiritus. Han blev fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både spiritus og euforiserende stoffer, inden han blev afhørt til uheldet, hvor han også formelt blev sigtet for at have forvoldt den 69-åriges død uagtsomt.

Den foreløbige konklusion på uheldet var, at den 43-årige under kørsel ad Haslevvej mod syd i en personbil strejfede venstre bagskærm på en personbil ført af en 40-årig kvinde fra Slagelse. Hun standsede straks efter påkørslen, men ser dog ikke det efter uheld der ske lidt længere fremme lidt syd for Tvindelstrupvej.

Her stødte de to personbiler delvist frontalt sammen, efter at den 69-årige i sin personbil var kørt ad Haslevvej mod nord.

Den 43-årige blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, men dommeren fandt ikke grundlag for at varetægtsfængsle manden.

Uheldsstedet var afspærret mellem Tvindelstrupvej og Hjelmsømaglevej frem til kl. ca. 19.55. De pårørende til den 69-årige er underrettet om dødsfaldet.

Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring vedr. undersøgelsen af de implicerede køretøjer og uheldsstedet, ligesom analyseerklæringen vedr. de udtagne blodprøver afventes.

Kommentarer