Ringsted by

3 råd til at håndtere eksamensangst

Flere piger end tidligere lider af præstationsangst konkludere Skolebørnundersøgelsen og her i eksamensperioden udsættes de for ekstra pres. 

Skoleundersøgelsen der viser kun 16 % angiver at de godt kan lide at gå i skole hvilke bekymre chefpsykologen Annette Gaard fra Aleris-Hamlet Hospitaler, der har en afdeling på Haslevvej i Ringsted. Det er især de såkaldte 12tals pigerne, der lider af præstationsangst.

Mange af pigerne benytter sig heldigvis af Aleris-Hamlet hospitalets online-psykologtjeneste for at få råd til hvordan de takler pres, stress og angsten.

Ifølge Annette Gaard er det godt, at de søger hjælp og får råd og vejledning i hvordan de bedre kan håndtere presset, fordi det er med til at give dem redskaber de kan bruge senere i livet. Samtidig så fortæller hun, at det er samfundet hårde og ensidige krav, der påvirker de unge mennesker i en periode i deres liv, hvor de er mere følsomme og søger bekræftelse og indentitet blandt kammerater, familie og i samfundet.

 

 

Læs chefpsykologens tre gode råd:

1) Tal om det! Da vi ofte forbinder angst og usikkerhed med svaghed hjælper det at få sagt det højt. Snak med andre og hør evt. hvordan de takler udfordringen. Snak med en psykolog, der kan hjælpe med at få dig til at håndtere angsten og de bagved liggende årsager.

2) Hold flere pauser fra eksamensforberedelsen og gør noget fysisk. Strukturer din eksamenslæsning, så der er indlagt pauser til at lave noget fysisk. Fysisk aktivitet er godt for psyken og hjælper på humøret, indlæringen og koncentrationen.

3) Giv dig plads til at være uperfekt. Accepter at det er ok at du ikke behøver 12 i alle fag. At du også lærer en masse ved at fejle og det ikke er verdens undergang.

Der er ingen entydning erfaring på, hvorfor det især er piger der bliver ramt af præstationsangst.

 

Kommentarer